Brand Infringement

                           Monitoring


Contact

Verborgen waarde, verborgen risico's

Er wordt in de meeste bedrijven weliswaar hard gewerkt aan de waarde van 'het merk', toch is er nauwelijks zicht op de enorme waarde die Intellectual Property vertegenwoordigt, en men realiseert zich niet hoe makkelijk er meegelift kan worden op de reputatie van bekende merken.
Dit levert niet alleen veel verborgen wáárde op, maar leidt er ook toe dat bedrijven aanzienlijke en veelal verborgen risico's lopen.

Gateway event

Een belangrijke stap in veel phishing campagnes/ransomware attacks is het registreren van domeinen die sterk lijken op die van bekende bedrijven en overheidsorganisaties.

Wij registreren zelf regelmatig dergelijke domeinen met als doel deze te gebruiken in onze Phishing Simulaties. We hebben zo 100den domeinen verzameld. Daarbij werd ons meestal geen strobreed in de weg gelegd. We zijn de afgelopen vijf jaar welgeteld twee keer op de vingers getikt door een afdeling fraudebestrijding of CISO. Dit terwijl het risico op schade zeer groot is. Een vervolgstap is bijvoorbeeld je klanten benaderen via zo'n domein en ze verzoeken op een ander rekeningnummer facturen te betalen. Ook kunnen er op grote schaal persoonsgegevens worden geoogst.

De directe financiële schade en indirecte imago-schade zijn groot. Terwijl er veel gedaan kan worden aan preventie.

24/7 monitoring en alerting

Met eigen tooling monitoren wij passief en actief allerlei bronnen voor nieuwe domeinregistraties, vervolgens analyseren wij in detail de activiteiten die op die domeinen plaatsvinden. Dat stelt ons in staat om zeer gericht te waarschuwen, en uiteraard kunnen we ook op andere manieren de aanval/campagne al in een vroeg stadium verstoren. Omdat wij weten hoe dit soort criminele projecten verloopt kunnen we ook preventief te werk gaan.

Take Down

Door onze jarenlange ervaring in de communicatie met hosters en registrars kunnen wij goed ondersteunen bij het neerhalen van websites in het geval van actieve fraude / phishing. Ook kunnen we eventuele geldstromen verstoren door in contact te treden met payment providers.


Juridische aanpak? 

Indien het gaat om een domeinextensie die valt onder het bereik van de WIPO ICANN UDRP procedure, dan biedt dat mogelijkheden om het domein zelf in handen te krijgen.

Voor deze specifieke juridische dienstverlening werken wij samen met een partner (een lokaal advocatenkantoor gespecialiseerd in IP&ICT).

Betere merkbescherming?

Minder kans op CEO fraude en andere schade?

Neem vrijblijvend contact met ons op.